Forskningsprojekt: Urban Mining

1280x400_urban_mining_CompQual80.jpg

Der findes mange store skatte "i dvale" omkring os. Byerne ses som fremtidens miner til genvinding af alle slags materialer. Det kaldes Urban Mining, og det drejer sig om at udvinde metaller eksempelvis fra bygninger og infrastruktur.

Faktum er, at meget af det, der er værdifuldt, og som kan genvindes i fremtiden, findes lige under os. Et godt eksempel på dette er Tokyo med alle sine skyskrabere. Hér findes ikke mindre end 60 % af materialerne i byen under jorden.

Vi deltager i et forskningsprojekt inden for Urban Mining, der kører under Linköpings universitet. Projektet er opdelt i flere områder. Det drejer sig dels om at kortlægge forekomsten af frakoblede ledninger og rør, dels om at udforske potentialet for at udvinde især kobber, men også stål og aluminium fra dem.

Et andet eksempel på vores engagement inden for Urban Mining er, at vi deltager i et projekt, der skal teste ny teknik til udvinding og genvinding af kobbertråde fra nedgravede  telekabler, der ikke længere er i drift. Kabelkappen, der efterlades i jorden, kan senere anvendes til trækning af fiberoptiske kabler.

Og det er ikke små, beskedne værdier, der ligger i jorden. I Sverige anvendes 20 % af det nedgravede kabelnet eksempelvis ikke i dag, og det gør disse kabler til en vigtig ressource for materialegenvinding. Den samlede kobberværdi i de ikke-anvendte kabler løber i dag op i flere milliarder svenske kroner.

Skal vi også hjælpe dig? Kontakt os

Slut cirklen sammen med os.

Kobber Skrot

Aflever dit kobber skrot hos stena recycling og få en god skrotpris på dit kobber

LÆS MERE

Affaldsløsninger

Sammen skaber vi løsninger til affaldshåndtering, uanset hvilke restmaterialer det drejer sig om.

Læs mere

Opdag den skjulte værdi

Mange af vores kunder bliver overraskede over, at det de ser som ubetydeligt og måske bekosteligt affald, kan blive til en indtægt.

Læs mere
Del denne side