Innovativt partnerskab sikrer genanvendelse af plastposer

Varer leveret stor_1280x400_CompQual80.png

Online-dagligvarekæden nemlig.com og Stena Recycling indgår nyt banebrydende samarbejde. Det nye partnerskab sikrer fremadrettet genanvendelse af millioner af plastikposer hvert år. Plastposer, der ellers ville belaste miljøet ved at blive brændt af kommer nu tilbage i produktionen.

Hver dansker bruger 85 plastposer årligt

Hver dansker anvender årligt gennemsnit 85 nye plastposer. Dermed sendes der hvert år ca. 460 mio. nye plastposer i omløb i Danmark, hvilket svarer til 9.000 tons plast. 

Mens plastposer oftest er de foretrukne og funktionelle, er de samtidig kontroversielle. For hovedparten af plastikposerne ender hurtigt i forbrændingsanlæg. Det er ikke bæredygtigt, slet ikke når man tænker på at det tager århundrede før plast nedbrydes. Samtidig er plastpose yderst ressource- og energikrævende at fabrikere inden de anvendes første gang.

Derfor belaster plastposerne kloden dobbelt: up- & downstream. Ikke alene er mængden af plast og dermed plastaffald et omfattende og stigende globalt problem.

1 mia. SEK investeret i højteknologisk plastanlæg

Gennem årtier har Stena Recycling opbygget en unik ekspertise i at forbinde indsigt i teknologier, materialer og genanvendelse. Dermed har Stena Recycling bidraget til at omdanne affald til nye markedsmuligheder.

For at bidrage til at reducere miljøbelastningen ved de stigende mængder plastaffald har Stena Recycling på det seneste investeret over 1 mia. SEK i et stort teknologisk anlæg i Halmstad på den svenske vestkyst. Det teknologiske anlæg forædler materialer til nye ressourcer og kan nu også håndtere plast. 

Nemlig.coms forretningsmodel bygger på enkel og hurtigt logistik af fødevarer, og det er virksomhedens ambition at fremme genanvendelsen af plastaffaldet og dermed fremme en bæredygtig udvikling. Dermed var modellen for et nyt innovativt partnerskab skabt. Teknologi, indsigt, tætte kunderelationer og optimal logistik sikrer at miljømæssige og økonomiske hensyn tilgodeses.

Med det innovative partnerskab har Stena Reycling skabt en løsning, der gør det enkelt for nemlig.com at indsamle, sortere og håndtere plastaffald korrekt og forsvarligt. Dermed sikrer det innovative partnerskab at plastposer, der ellers ville belaste miljøet fremover omdannes til ressourcer og genanvendes til mange formål.

 

SKAL VI OGSÅ HJÆLPE DIG? KONTAKT OS

Kobber Skrot

Aflever dit kobber skrot hos stena recycling og få en god skrotpris på dit kobber

LÆS MERE

Opdag den skjulte værdi

Mange af vores kunder bliver overraskede over, at det de ser som ubetydeligt og måske bekosteligt affald, kan blive til en indtægt.

Læs mere
Del denne side

7 udfordringer ved genvinding af plast

Plast er en værdifuld ressource. I dag går størstedelen af plast dog til forbrænding. Men hvis vi forstår plastens forskellige egenskaber, kan vi genvinde langt mere, end vi gør i dag, og skabe en cirkulær økonomi for plast.

Læs mere

Plastgenvinding i forandring

Hvis du nogensinde har siddet i en Volvo, har du med stor sandsynlighed siddet ved et instrumentpanel fremstillet af International Automotive Components (IAC), der en af Stena Recyclings kunder.

Læs mere