
KONTAKT OS OG HØR MERE
Med 180 ansatte fordelt på hhv. tre danske fabrikker og en fabrik i Tyskland har den danske metalvirksomhed Nordmark været en markant aktør på den metalindustrielle scene siden 2002. Den nordjyske virksomhed er specialist og totalleverandør af større CNC-bearbejdede metalemner op til 120 tons til bl.a. den europæiske vindmølleindustri.
Ingen fordyrende mellemled
Ingen produktion uden spild, og det gælder også i metalindustrien, hvor fremstilling af større emner er ensbetydende med omfattende mængder af bl.a. jernspåner, pap- og plastaffald m.m. Uanset materialetype gælder det om at minimere spildet og sikre en større transformation af spild til ressource, Således undgås unødige omkostninger og samtidig kan klodens knappe råmaterialer genanvendes i så høj grad som muligt.
Det lyder enkelt, men i mødet med hverdagen stiller det store krav til alle led i kæden og samtlige medarbejdere. Det forudsætter især opdateret materialemæssig knowhow, klare mål, tydelige indkøbs-, produktions-, og sorteringsprocedurer, velfungerende logistik og tæt samarbejde om, at omdanne spild til ressource.
Det ønske har Nordmark, og målet om at gå op ad den såkaldte ”affaldstrappe” er baggrunden for et langvarigt samarbejde mellem Nordmark og Stena Recycling. Stabilitet, fleksibilitet, kendskab og genanvendelsen er blandt hovedårsagerne til, at Stena Recyclings velkendte blå lastbiler ofte afhenter metalspåner på Nordmarks lokationer i hhv. Frederikshavn, Sæby og Hedensted.
Af beslægtede grunde bag det langvarige samarbejde er, at Stena Recycling er en seriøs og stabil partner. Med effektivitet og troværdighed er Stena Recycling i stand til at hjælpe Nordmark med at håndtere alle trin i affaldsprocessen, så det kan dokumenteres internt og eksternt. Derfor har Nordmark og Stena Recycling samarbejdet i mere end 10 år, og derfor håndterer Stena Recycling i dag mere end 6.500 tons metalspåner årligt for Nordmark.

Øgede differentierings-muligheder
Et grønt omdømme bliver stedse væsentligere. Også i metalindustrien øges kravene til, at man som virksomhed skal kunne dokumentere, hvordan man aktivt er med til at sænke det globale CO2-udslip. De skærpede krav og stigende forventninger kommer både fra myndigheder, kunder, samarbejdspartnere og oftere og oftere fra egne ansatte.
Det mærker man også hos Nordmark. Større krav til bæredygtighed påvirker hele værdikæden, og ikke mindst for de metalvirksomheder, der leverer løsninger til vindindustrien, kommer grønne krav fremover til at spille en mere afgørende rolle