Plastgenvinding i forandring – store udfordringer og ambitioner hos IAC

sortering og gjenvinning av plast | Stena Recycling

Hvis du nogensinde har siddet i en Volvo, har du med stor sandsynlighed siddet ved et instrumentpanel fremstillet af International Automotive Components (IAC), der en af Stena Recyclings kunder.

UDFORDRINGERNE HOS IAC

IAC's fabrik i Torslanda i Sverige åbnede i 2007 og har i dag 700 ansatte. Her fremstilles der 1.200 instrumentpaneler og 2.000 inderdøre om dagen. Kun til Volvo. Det er let at forestille sig, hvor meget materiale der håndteres hver dag i disse lokaler, og der er høje ambitioner for genvinding af plast.

– Vi har høje målsætninger men også store udfordringer, fortæller Tomas Götlind, HSE Manager hos IAC.

IAC og Stena Recycling har arbejdet sammen siden 2010. En stor del af samarbejdet handler om at reducere spild i produktionen og at håndtere sortering af plast korrekt lige fra kilden. Her vejleder Stena Recycling IAC, så de kan sikre, at deres materialer bevarer værdien.

Plast er et teknisk avanceret materiale, der kræver stor kompetence gennem hele værdikæden. Stena Recycling arbejder tæt sammen med IAC og har lært deres udfordringer at kende. Med sin store viden om materialerne kan Stena sikre, at kvaliteten holdes oppe på et højt niveau, og at restaffaldet fra produktionen anvendes til andre komponenter inden for bilindustrien.

Med vejledning og sortering af plasten lander materialerne det rette sted, og materialestrømmene kan holdes så rene som muligt. En vigtig faktor for en bæredygtig materialehåndtering, som er til gavn for både kunden og planeten

SKAL VI OGSÅ HJÆLPE DIG? KONTAKT OS

Kobber Skrot

Aflever dit kobber skrot hos stena recycling og få en god skrotpris på dit kobber

LÆS MERE

Opdag den skjulte værdi

Mange af vores kunder bliver overraskede over, at det de ser som ubetydeligt og måske bekosteligt affald, kan blive til en indtægt.

Læs mere
Del denne side

Find skjulte plastværdier i jeres produktion

Når du registrerer dig på en af Stena Metall-koncernens websteder giver du samtidig dit samtykke til at dine oplysninger behandles som beskrevet her.

7 udfordringer ved genvinding af plast

Plast er en værdifuld ressource. I dag går størstedelen af plast dog til forbrænding. Men hvis vi forstår plastens forskellige egenskaber, kan vi genvinde langt mere, end vi gør i dag, og skabe en cirkulær økonomi for plast.

Læs mere

Plastgenvinding i forandring

Hvis du nogensinde har siddet i en Volvo, har du med stor sandsynlighed siddet ved et instrumentpanel fremstillet af International Automotive Components (IAC), der en af Stena Recyclings kunder.

Læs mere