
Stena Metall-koncernen skal være et forbillede inden for ansvarlig materialehåndtering, og det aktive arbejde med Code of Conduct bidrager til at skabe en bæredygtig værdikæde. Med lokal tilstedeværelse og åben dialog med interessenter bidrager vi til en positiv samfundsudvikling.
At udvikle en cirkulær økonomi kræver, at aktørerne i værdikæden deler det værdigrundlag, at miljømæssige og sociale hensyn skal integreres i forretningsudviklingen. Innovation og teknisk udvikling bliver lettere på et marked, der er frit for markedsbegrænsninger som korruption og lovovertrædelser.
Vores Code of Conduct bygger på UN Global Compacts-principper om arbejdsret, miljø, menneskerettigheder og bekæmpelse af korruption og kommunikeres ud til både medarbejdere og forretningspartnere for at sikre, at vi alle har et fælles syn på disse områder gennem hele værdikæden.
Med en regelmæssig dialog med kunder, medarbejdere, , politikere og naboer til anlæggene får vi de nødvendige input til udviklingen af det strategiske bæredygtighedsarbejde. Kommunikationen med interessenterne opfylder også en vigtig funktion i hele forretningsudviklingen, da dialog kan føre til nye forretningsidéer og giver kunder og andre partnere mulighed for at drage nytte af Stenas forskning og ekspertise. En populær form for dialog er kundeseminare derafholdes hos Stena . Disse omhandler bl.a. Design For Genvinding, ressourceoptimering, håndtering af farligt affald mm.
Lovgivningen udvikler sig løbende, og det er vigtigt, at teori går hånd i hånd med praksis og de anvendte forretningsmodeller. Stena Metall-koncernen bidrager til lovgivningsarbejdet med viden om, hvordan økonomiske styringsmidler og regelsæt påvirker det cirkulære flow og ressourceeffektiviteten. Der sker en stor udveksling af erfaringer ved deltagelse i forskellige fora og ekspertgrupper, eksempelvis European Innovation Partnership. Den løbende dialog med beslutningstagerne i EU og nationalt er også vigtig. I løbet af regnskabsåret har flere ministre og andre politikere besøgt koncernens anlæg for at diskutere genvinding og ressourcehåndtering.
Repræsentanter for Stena Recycling bidrager også med viden gennem oplæg og virksomhedsbesøg til skoler og universiteter. Studerende er også velkomne hos Stena, når de skal skrive semesterprojekter, eksamensopgaver og artikler. Disse forpligtelser udvikler egne aktiviteter og medarbejdere, og giver samtidig de enkelte studerende mulighed for læring.