Nyheder & Indsigt

At finde og udnytte skjulte produktionsværdier

Vigtigheden af at nå sine mål

Søren Sørensen fortsætter og nævner kortsigtede målsætninger, der giver en følelse af, at man har udrettet noget og at arbejdspladsen opnår noget. Det styrker også relationerne på arbejdspladsen og er en væsentligt faktor, der bidrager til at øge bevidstheden om emnet.

"Jeg tror også på at dele erfaringer, viden og vellykkede cases og løsninger. Vi bør hjælpe hinanden, det gør det til en win-win situation. Og det er normalt ikke raketvidenskab, vi taler om, det er helt jordnære, fornuftige løsninger. Det er bare et spørgsmål om at være åben for at trimme produktionen efter lean-princippet."

AFPRØV LØSNINGERNE

"Det er min erfaring, at det er vigtigt at turde prøve noget. Start med et mindre projekt og se, hvad der fungerer. Det vil give brugbare informationer og metoder til det løbende optimeringsarbejde.

SØREN SØRENSENS LISTE OVER DE BEDSTE TIP TIL OPTIMERING

  • Sæt affaldshåndtering øverst på dagsordenen (på morgenmøder osv.)
  • Prøv at se helheden, at have flere kørende projekter på samme tid kan skabe synergier og værdier.
  • Vov at analysere jeres materialer, dyk ned i affaldsbeholderne og find ud af, hvad de rummer.
  • Arbejd med nøgletal, målsætninger og undermålsætninger.
  • Vov at arbejde med Lean i affaldshåndteringen.

For mere information

Rtena recycling employee discussing with customer

Virkningen af en højere genanvendelsesgrad

Vi skal genbruge så meget som muligt og i så høj grad som muligt. Det nyder vi alle af, da det er grundlaget for at skabe en bæredygtig og succesfuld virksomhed og samfund.
electrolux

Electrolux Professionals optimeringsarbejde på Ljungby-fabrikken

Med de rette indsigter er det muligt at udvikle affaldsressourcehåndteringen, spare tid og penge, og tage et vigtigt skridt mod mere effektiv produktion og mindre klimapåvirkning.
Forskellige metaller

Har i sikret Værdien af jeres metal?

Metal og metalaffald er en værdifuld del af de begrænsede ressourcer. Ved at bruge genanvendte metaller i stedet for nye spares der energi og ressourcer, og det reducerer også udslippet af drivhusgasser.
Del artikel