Gentænk plast

Plast er et fantastisk materiale med mange gode egenskaber, der er velegnet til holdbare produkter. Men det gælder om at være omhyggelig i håndtering af plast i hele produktets livscyklus. Alt for ofte forurener plast eller forbrændes helt unødvendigt i stedet for at blive genvundet og brugt til nye produkter.

Stena Recycling har investeret massivt og udviklet nye innovative genvindingsprocesser og serviceydelser, der gør det muligt fx at udnytte plast fra elektronikaffald og industrien. Plasten fra elektronik skal separeres omhyggeligt i forskellige kvaliteter afhængig af, om plasten er helt ren og klar til genvinding, eller om den fx indeholder farlige stoffer som flammehæmmere. Plast, der indeholder farlige stoffer, energigenvindes under kontrollerede forhold. Andre typer plast separeres i fire hovedgrupper ABS, PP, PE og PS. Hos Stena Recycling kan vi også separere plast i forskellige farver, hvis vores kunder efterspørger det. Det er sådan, vi får mere plast, som kan genvindes i produktionsvirksomheder. I dag vil langt flere virksomheder  gerne bruge genvundet plast, og det er nødvendigt, for brugen af plast vil sandsynligvis stige yderligere i fremtiden.

 

SÅDAN LØSER VI UDFORDRiNGERNE

 

Værdiskabende partnerskaber

Stena Recycling og nemlig.com indleder et nyt banebrydende samarbejde på plastområdet der årligt vil sikre genanvendelse af millioner af plastikposer.

Læs mere

7 udfordringer ved genvinding af plast

Plast er en værdifuld ressource. I dag går størstedelen af plast dog til forbrænding. Men hvis vi forstår plastens forskellige egenskaber, kan vi genvinde langt mere, end vi gør i dag, og skabe en cirkulær økonomi for plast.

Læs mere

Plastgenvinding i forandring

Hvis du nogensinde har siddet i en Volvo, har du med stor sandsynlighed siddet ved et instrumentpanel fremstillet af International Automotive Components (IAC), der en af Stena Recyclings kunder.

Læs mere

 

 

SAVE THE DATE: Løft din viden og se hvordan plast forædles og hvor effektiv plastgenvinding skaber værdi i din virksomhed

Velkommen til en inspirerende og unik mulighed for at løfte kendskabet til plastgenbrug på vores genanvendelsesanlæg Stena Nordic Recycling Center i Halmstad den 4. april 2019. Du får ny viden og indblik i hvordan plast forædles og bliver til værdifulde materialer, og ser hvordan genvindingsprocessen foregår i produktionen. Få indsigt i hvilke værdier der skabes og lær om hvordan man optimerer virksomhedens plasthåndtering. Du får mulighed for at bring dine egne udfordringer op og indblik i cases fra andre virksomheder i industrien.

  • Rundtur med fokus på processer til plastgenvinding
  • Ekspertmøde om muligheder og fordele ved plast
  • Dine udfordringer - hvordan kan Stena hjælpe med at optimere dine plastmaterialer
  • Frokost og erfaringsudveksling

Vis din interesse allerede i dag. Vi vender tilbage med en mere detaljeret invitation når vi nærmer os eventet.
 

Når du registrerer dig på en af Stena Metall-koncernens websteder, giver du samtidig dit samtykke til, at dine oplysninger behandles som beskrevet her.

  • Del denne side