Volvo Cars - Re-made in Sweden

Stena Recyclings partnerskab med Volvo Cars går mange årtier tilbage. Vi arbejder sammen om at genvinde produktionsaffald og maksimere mængden af genvundne materialer fra udrangerede biler af mærket Volvo. Sammen passer vi på de værdifulde ressourcer, så de kan genvindes. Gennem et tæt samarbejde med vores kunder og partnere udvikler vi nye teknologier, samarbejde om design til genvinding og gør biler nemmere at genvinde. På den måde kan vi øge genvindingsraten, spare ressourcer og energi samt effektivt reducere CO2-emissionerne, forklarer Kristofer Sundsgård fra Stena Recycling.

 

100% GENANVENDELIGE BILER = INTET AFFALD

I produktionsprocessen sikrer vi, at ingen ressourcer går tabt undervejs. Vi er også med til at reducere industrielt spild ved at hjælpe med at sortere og håndtere produktionsaffald. Vi tegner et nyt kort over vejen til en 100% genanvendelig bil og en 100% ressource-effektiv bilindustri uden deponiaffald. 

 

MODERNE MATERIALEGENVINDING

– Stena Nordic Recycling Center i Halmstad håndterer omkring 40.000 biler af mærket Volvo hvert eneste år og sikrer, at over 95% af materialerne i bilerne bliver afmonteret, genvundet og genbrugt. Vi er stolte af vores samarbejde med Stena Recycling om at passe bedre på vores ressourcer på rejsen frem mod en mere cirkulær fremtid, fortæller Stuart Templar fra Volvo Cars.

En ressource-effektiv bilindustri kræver genvinding af materialer og intet deponiaffald. Derfor er den nuværende ambitiøse målsætning om 95% genvinding ikke længere nok. Ny teknologi skal hjælpe os med at nå op på 100% genvinding og dermed en fremtid hvor affald anses som en ressource i den cirkulære økonomi. Det kræver et tæt samarbejde med vores kunder og partnere.

 

ØGET GENVINDING

Europa-kommissionens ELV-direktiv om udrangerede køretøjer har til målsætning at skabe bedre og mere bæredygtig genvinding af biler. Stena Recycling samarbejder med både Volvo Cars og underleverandører til bilindustrien om at finde systemer, der lever op til eller overgår kravene i ELV-direktivet. Og således kan mængden af industriaffald reduceres markant med industriel genvinding. Stena Recycling har eksempelvis et godt samarbejde med udvalgte demonteringsvirksomheder, der står for dekontaminering samt indledende demontering.

 

DANSK FREMSTILLINGSINDUSTRIS NÆSTE VÆKSTPOTENTIALE

Danmark er kendetegnet ved mange mindre og mellemstore virksomheder, der ofte indgår i et værdikædesamarbejde, som underleverandører til større virksomheder i ind og udland som eksempelvis Volvo. Dermed er mange virksomheder vant til at samarbejde med større virksomheder og erfarne i at leve op til internationale branchekrav. En af de virksomheder, der har oplevet den udvikling i løbet af de seneste par år, er Nordsjællands Metalstøberi A/S. Her støber man aluminium bl.a. til automotiveindustrien. Virksomheden er gået fra 5% til 95% bæredygtighed på få år, og det skyldes især de skærpede krav fra branchen.

Det er en forudsætning for at være med i gamet at man som mindre og mellemstor virksomhed viser at man målrettet arbejder på at leve op til de øgede krav. Gør man det ordentligt, gør det en forskel - både klimamæssigt og forretningsmæssigt. Derfor anser vi det for en god investering, siger Marianne Strauss, indehaver og direktør i Nordsjællands Metalstøberi A/S. 

 

Invester i bæredygtig forandring - det betaler sig!

 

Se flere film og andre kundehistorier her


Læs mere

To gode eksempler

Se, hvordan SKF og Siemens skaber positiv kommunikation om materialestyring!

Læs mere

Guide: Optimer plastflowet i produktionen

Download vores guide, og find ud af, hvordan din virksomhed kan optimere jeres plastforbrug.

Læs mere

Genvinding skaber muligheder i fremstillings-industrien

Vores mangeårige samarbejde med Volvo Cars viser, hvordan vi reducerer mængden af affald og øger værdien i fremstillingsindustrien – og hvordan vi kan hjælpe din virksomhed med at blive mere bæredygtig generelt.

Læs mere

 

Læs flere spændende artikler her


 

SKAL VI OGSÅ HJÆLPE DIG? KONTAKT OS

Del denne side