Rejsen til 'zero waste'

Vores mangeårige samarbejde med Volvo Cars viser, hvordan vi reducerer mængden af affald og øger værdien i fremstillingsindustrien – og hvordan vi kan hjælpe din virksomhed med at blive mere bæredygtig.

stenametall_halmstad0552_1280x400_CompQual80.jpg

 

TÆT SAMARBEJDE ER AFGØRENDE FOR EN BÆREDYGTIGT AGENDA

Vi har arbejdet sammen med Volvo Cars i lang tid. Det har altid føltes som et naturligt samarbejde, da vi deler samme værdigrundlag. En fantastisk ting ved et langvarigt samarbejde som dette er, at man får en rigtig god fornemmelse for, hvad der fungerer i en organisation, hvordan man skal tilpasse sig til vækst og forandringer, og hvad der giver resultater. Du får en masse erfaring og en god forståelse for de mange fordele det bringer med sig. Affalfsstyring er blot en af mange problemstillinger som denne type partnerskab skal finde løsninger på, sammen.

Vores partnere ved, at de kan stole på os – vores materialekendskab, forståelse for de anvendte processer og korrekt implementering samt viden om selve genvindingsprocessen er en vigtig del af nøglen til succes. Vores samarbejdspartnere drager også fordel af vores evne til at bringe dem så tæt på 'zero waste' i produktionen som muligt, samt af den høje kvalitet af de materialer, vi genvinder (re-make) og sender tilbage på markedet i konsekvent høje mængder, så de kan bruges igen og igen, spiller en vigtig faktor Vi genvinder i gennemsnit 76 % af vores kunders materialer. Vi vil gerne hjælpe alle vores kunder med at nå op på 100 % materialegenvinding, så vi sammen passer bedre på ressourcerne og gør det muligt at reducere CO2-udslippet.

I hverdagen hjælper vi virksomheder med at håndtere langt størstedelen af deres produktionsaffald, og det kan omsættes direkte til værdi for dem, nye materialer af høj kvalitet og energigenvinding. Men vi arbejder også tæt sammen med dem for at forstå deres processer og anvende vores logistiske ekspertise for at strømline og effektivisere affaldsstyringsrutinerne bedst muligt – og samtidig skal vi sikre, at vi er 'smart fra start' af processen og på den måde sparer tid, materialer og penge.

Det kalder vi Stena Resource Management – en service, vi har opdelt i tre faser:

  1. Statusanalyse
  2. Målsætninger
  3. Handlingsplan for at nå målsætningerne. Det er virkelig definitionen af "win-win". Og det vigtigste er, at det viser de fordele, et samarbejde med Stena Recycling kan give en producent – uanset hvad de producerer.

TÆNK SMART FRA START

Vi kan indsamle affald til genvinding mere effektivt ved at give rådgivning lige fra starten, når fabrikkens genvindingsrutiner fastlægges, og personalet informeres om sortering af materialerne. Det giver nye materialer af langt højere renhed og kvalitet, der stabilt og løbende sendes tilbage på markedet i store mængder.

Gennem årene har vi opbygget et grundlag for kundeservice, en arbejdsstyrke og en infrastruktur, der gør os til en pålidelig partner i hele Europa med en kundebase lige fra producenter af vindenergi og medicin i Danmark til producenter af teknologi og plastikprodukter i Sverige.

UDVINDING AF MATERIALER AF HØJ KVALITET MED UNIK TEKNIK

Vores kunder drager nytte af mange års erfaring og vores avancerede anlæg, der sikrer bedre genvindingsrater og leverer genvundne materialer er af utrolig høj kvalitet. I vores genvindingsanlæg i Jönköping har vi eksempelvis introduceret et avanceret sorteringssystem med laserinduceret nedbrydningsspektroskopi (forkortet LIBS) til forarbejdning og sortering af aluminium med utrolig høj hastighed og præcision. Det kan håndtere store mængder fra alle kilder og af enhver kvalitet, som så hurtigt sorteres i ekstremt præcise kvalitetsgrader.

Det strømliner og effektiviserer processen og tilføjer også et ekstra niveau af kvalitetskontrol af det færdige genvundne produkts renhed. LIBS-systemet gør det muligt for os at lave genvundet aluminium, der kvalitetsmæssigt ikke kan skelnes fra helt nyudvundet aluminium. Det er enestående hurtigt og effektivt og giver os en god konkurrencefordel – og vores LIBS-system er p.t. det eneste i verden i kommerciel brug.

I dag kan det være problematisk at genvinde eksempelvis en bil, en kædesav eller et tv-apparat. Det er komplekse produkter, fyldt med forskellige materialer og teknologier. Det er den slags udfordringer, der lander hos Stena Nordic Recycling Center – vores topmoderne genvindingsanlæg i Halmstad, hvor gennemprøvede genvindingsteknikker er kombineret med avanceret sorterings- og genvindingsteknologier.

Stena Nordic Recycling Center øger genvindingsgraden for kasserede produkter, da vi her kan håndtere næsten alle de produkter, der leveres hertil, enten ved at skabe nye materialer af utrolig høj kvalitet eller ved at energigenvinde affaldet. Resultatet er nye materialer og CO2-besparelser. Det er noget helt nyt og noget, som kun vores kunder kan drage fordel af.

ØGET GENVINDING, MINDRE AFFALD OG FÆRRE EMISSIONER

Vi giver rådgivning, hjælper vores kunder med at implementere de rette genvindingsrutiner og -processer, så de bliver så effektive som muligt og sparer tid, arbejde og penge – samt maksimerer mængden af materialer til genvinding. Men vi kan også hjælpe dem med at få et større overblik. Eksempelvis hvordan Design til genvinding kan være med til at øge et produkts genvindingsevne, reducere mængden af affald og udslip.

SEND RESSOURCERNE TILBAGE I KREDSLØBET

Efterspørgslen efter forskellige råmaterialer er omskiftelig, men vores kunder har brug for at føle sig sikre på, at vi kan finde et marked og afsætte deres genvundne materialer. Vores unikke tætte forhold til et verdensomspændende netværk af opkøbere betyder, at uanset hvad vi får leveret – og uanset hvad vi genvinder – så kan materialerne leve videre, så vi får sendt de værdifulde genvundne ressourcers tilbage i kredsløbet.


Læs mere

Volvos recycling team

Sammen med Stena Recycling og andre partnere vil Volvo Cars fremstille biler, der kan genvindes 100%

Læs mere

Fortæl om genvinding

Industrivirksomheder kan med fordel fortælle om genvinding og materialestyring. Download vores rapport, og læs om potentialet i at fortælle om dette emne.

Læs mere

Unikt udviklings- samarbejde om plast i biler

Volvo Cars har en ambition om at bruge mindst 25% genvundet plast i alle deres biler. Nyt samarbejde for at nå målet.

Læs mere

 

Læs flere spændende artikler her


 

SKAL VI OGSÅ HJÆLPE DIG? KONTAKT OS

Del denne side