Re-think Plastic

Plast er et fantastisk materiale med mange gode egenskaber, der er velegnet til holdbare produkter. Men det gælder om at være omhyggelig i håndtering af plast i hele produktets livscyklus. Alt for ofte forurener plast eller forbrændes helt unødvendigt i stedet for at blive genvundet og brugt til nye produkter.

Udfordringer og muligheder med genvundet plast

Plast er en af fremstillingsindustriens mest uudnyttede ressourcer – men alligevel er man betydeligt dårligere til at genvinde plast end andre materialer.

Læs mere

Grafik – plast i tal

Så meget genvundet plast kan anvendes i fremstillingsindustrien i EU i 2050.

Læs mere

7 udfordringer ved genvinding af plast

Plast er en værdifuld ressource. I dag går størstedelen af plast dog til forbrænding. Men hvis vi forstår plastens forskellige egenskaber, kan vi genvinde langt mere, end vi gør i dag, og skabe en cirkulær økonomi for plast.

Læs mere

Guide: Optimer plastflowet i produktionen

Download vores guide, og find ud af, hvordan din virksomhed kan optimere jeres plastforbrug.

Læs mere

Øget genvinding af farlig plast fra elektronik

I forskningsprojektet SenSoRe testes nye teknikker, der skal forbedre genvindingen af farlig plast fra elektronik.

Læs mere

Værdiskabende partnerskaber

Stena Recycling og nemlig.com indleder et nyt banebrydende samarbejde på plastområdet der årligt vil sikre genanvendelse af millioner af plastikposer.

Læs mere

 

BLIV KONTAKTET

Når du registrerer dig på en af Stena Metall-koncernens websteder, giver du samtidig dit samtykke til, at dine oplysninger behandles som beskrevet her.


Stena Recycling har investeret massivt og udviklet nye innovative genvindingsprocesser og serviceydelser, der gør det muligt fx at udnytte plast fra elektronikaffald og industrien. Plasten fra elektronik skal separeres omhyggeligt i forskellige kvaliteter afhængig af, om plasten er helt ren og klar til genvinding, eller om den fx indeholder farlige stoffer som flammehæmmere. Plast, der indeholder farlige stoffer, energigenvindes under kontrollerede forhold. Andre typer plast separeres i fire hovedgrupper ABS, PP, PE og PS. Hos Stena Recycling kan vi også separere plast i forskellige farver, hvis vores kunder efterspørger det. Det er sådan, vi får mere plast, som kan genvindes i produktionsvirksomheder. I dag vil langt flere virksomheder  gerne bruge genvundet plast, og det er nødvendigt, for brugen af plast vil sandsynligvis stige yderligere i fremtiden.

 

SÅDAN SKABER VI SAMMEN ET CIRKULÆRT FLOW AF PLAST

Optimeret plasthåndtering i den daglige drift

Det er vigtigt at gøre det rigtigt allerede ved kilden i virksomheden. Stenas store ekspertise og mange serviceydelser inden for plasthåndtering hjælper jer med at få tilpasset produktdesignet til genvinding og vælge den rigtige plasttype. Vi uddanner også medarbejderne i at sortere rigtigt og sikrer, at virsomheden har de optimale processer og udstyr til indsamling. Gennemtænkt plastgenvinding gør det muligt at udnytte en værdifuld ressource og bidrager til jeres bæredygtighedsprofil. Med respekt for produktion og i tæt samarbejde med nemlig.com har vi skabt bedre forudsætninger for at genvinde plast i fx detail industrien. Download artiklen og få indsigt i de to virksomheders partnerskab om at fremme en bæredygtig udvikling.

Øget genvinding er et vigtigt trin op ad affaldstrappen

Med vores genvindingsprocesser kan vi sikre, at mere plast fra fx elektronik og emballage materialegenvindes. Det er et vigtigt trin op ad affaldshierakiet imod nye og bedre løsninger, hvor jeres plastaffald udnyttes og kan bruges i fremstillingen af nye produkter.

Genvundet plast til nye plastprodukter

Gennem vores samarbejde med velkendte plastproducenter sikrer vi, at jeres plast bliver til en råvare, der kan bruges til fremstilling af nye produkter. Det reducerer også behovet for at anvende fossile materialer i plastproduktionen. Det er nu, vi slutter cirklen for plast, og vi giver jer også tryghed for, at der er styr på materialerne hele vejen.

  • Del denne side