
Hvordan fandt du vej til Stena Recycling?
Da jeg startede på studiet, troede jeg, som så mange andre, at jeg ville lave medicin. Jeg faldt mere og mere for det organisatoriske frivillige arbejde på DTU og lærte om meget andet kemi end det, som medicinbranchen fokuserer på. Jeg elsker at have forståelse for materialers sammensætning, analysemetoder og vide, at alt konstant er i bevægelse.
Jeg var hjemme i Danmark fra mit eventyr i Botswana, hvor jeg havde fået øjnene op for, hvor sjov og interessant affaldsbranchen er. Jeg søgte egentlig en projektlederstilling, men besluttede ikke at tage til jobsamtale. Jeg fandt dog min vej tilbage til Stena Recycling og endte heldigvis i min nuværende stilling som kommeciel recycling specialist.
Hvad vil du gerne opnå i dit job som kommerciel recycling specialist?
Jeg drømmer om en verden, som bruger sine ressourcer, som de opstår. Dvs. ikke før og vi skal altid have nogle på lager til de svære tider. For at kunne komme i mål med det, arbejder jeg hårdt på, at vi har styr på vores recycling’s effekt og følger med på markedet, så Stena Recycling kan fastholde sin værdi for samfundet.
Hvordan ser en normal arbejdsdag ud for dig?
Sådan én findes ikke for mig. Jeg har et enormt dynamisk arbejde som kommerciel recycling specialist og teamleder på outbound WEEE (farligt affald).
Hver dag byder på noget nyt og spændende og går sjældent som planlagt. Det er lige, som jeg gerne vil have det!
Hvornår er det tid til at juble på dit arbejde?
Nogle opgaver kan trække ud, fordi der er mange kokke om suppen – men ingen af kokkene kan undværes. Vi jubler, når opgaverne endelig viser sit resultat og vi kan sparke energien i et nyt projekt.
Hvad kan man forvente, når man træder ind i Stena Recyclings univers?
At blive draget og komme til at sidde fast - på en god måde. Stena Recycling favner bredt med mange arbejdsområder, så hvis man vil, kan komme til at lave det, man virkelig drømmer om. Jeg er selv draget af kombinationen mellem enormt fokuseret arbejde, som samtidig kræver, at du bruger hele din kompetence-pallette. Det er en udfordrende branche og når man først har arbejdet med den, er jeg overbevist om, at man vil forelske sig i den – ligesom jeg selv gjorde i Botswana.
Stena Recycling er et samlingspunkt, hvor tværorganisatoriske samarbejder er værdsat. Det viser vi med vores mange forskellige samarbejder med kunder, vognmænd, universiteter, behandlere m.m. Vi er spredt over hele DK og har derfor kolleger alle vegne. Stena Recycling er dermed både lokal, national OG international på samme tid – det er der ikke mange virksomheder, der kan prale med.
Hvordan ser din fremtid ud?
Grøn, ressourcestærk og med Stena på ryggen (så også lidt blå).
Er dit arbejde med batterier med til at gøre en forskel?
Klart. Som samfund skal vi sikre en korrekt bortskaffelse af batterier. Stena Recycling har arbejdet med batterier altid og sendte også batterier til recycling, før det blev et lovkrav. Vi har erfaringen, netværket, ekspertisen og lysten til at sikre, at udtjente batterier behandles forsvarligt. Det beskytter vores deponipladser og bidrager til nye ressourcer til brug for industrien.
Hvordan vil du beskrive arbejdsmiljøet i Stena Recycling?
Pt. er Stena Recycling i rivende udvikling, og jeg kan ikke forestille mig et bedre tidspunkt at være med ombord. Miljøet er dynamisk, giver mulighed for at udvikling - hvis du vil. Som mennesker er vi ”down-to-earth” med en skæv humor. Vi udviser respekt for hinandens funktioner, da vi alle er afhængige af hinandens performance.
Lige fra jeg startede i Stena Recycling, kunne jeg mærke at her, ville jeg blive gammel. Ikke nødvendigvis i samme funktion, men hvis jeg får lov, vil jeg se mere og mere af Stena og være med til at sikre, at Stena Recycling opfylder sin rolle i samfundet så godt som muligt.