Fra skrotpioner til genvindingspartner

1280x400_historia_CompQual80.jpg

I november 1939 startede 23-årige Sten Allan Olsson sin virksomhed "Handelsbolaget Sten A. Olsson Metallprodukter". Fra et lille kontor i Gøteborg handlede han med jern- og metalskrot, tekstilaffald og rågummi. Det andre bare så som affald, så han som forretningsmuligheder. Den ånd lever stadig hos os i dag.

FØRSTE SKROTFILIAL TIL BEARBEJDNING AF MATERIALER

Virksomheden udviklede sig løbende. I 1946 blev det første skib købt, og ni år senere åbnede den første afdeling i området Tingstad på Hisingen i Gøteborg for at øge indsamlingen af skrot og for at bearbejde det. Her arbejder virksomheden stadig i dag.

STENA RECYCLING BLEV GRUNDLAGT

I 1972 blev virksomheden delt op i to: Stena Metall og Stena Line. I de efterfølgende årtier voksede virksomheden kraftigt, blandt andet gennem firmaopkøb. I 1999 købte Stena Metall Gotthard Nilsson-gruppen og fordoblede derved sin størrelse på det svenske marked. Otte år senere fusionerede fire virksomheder til én – Stena Recycling. Ved at kombinere bredde med specialistkompetencer har vi siden da været førende inden for udvikling af innovative genvindingsløsninger til metal, jern, plast, papir, farligt affald – og alle mulige andre materialer.

LOKALT FORANKRET INTERNATIONAL AKTØR

Der er sket meget siden 1939, men meget er stadig det samme. I dag har vi et stort og stadigt voksende udvalg af genvindingsydelser. Samtidig er vi stadig ejet af familien Olsson, vi har stadig vores base i Gøteborg, og vores måde at gøre forretninger på er stadig præget af den iværksætterånd og den forretningssans, som Sten A. Olsson lagde grunden til for over 70 år siden.

SKAL VI OGSÅ HJÆLPE DIG? KONTAKT OS

Del denne side