Fra skrotpioner til genvindingspartner

1280x400_historia_CompQual80.jpg

I november 1939 startede 23-årige Sten Allan Olsson sin virksomhed "Handelsbolaget Sten A. Olsson Metallprodukter". Fra et lille kontor i Gøteborg handlede han med jern- og metalskrot, tekstilaffald og rågummi. Det andre bare så som affald, så han som forretningsmuligheder. Den ånd lever stadig hos os i dag.

FØRSTE SKROTFILIAL TIL BEARBEJDNING AF MATERIALER

Virksomheden udviklede sig løbende. I 1946 blev det første skib købt, og ni år senere åbnede den første afdeling i området Tingstad på Hisingen i Gøteborg for at øge indsamlingen af skrot og for at bearbejde det. Her arbejder virksomheden stadig i dag.

STENA RECYCLING BLEV GRUNDLAGT

I 1972 blev virksomheden delt op i to: Stena Metall og Stena Line. I de efterfølgende årtier voksede virksomheden kraftigt, blandt andet gennem firmaopkøb. I 1999 købte Stena Metall Gotthard Nilsson-gruppen og fordoblede derved sin størrelse på det svenske marked. Otte år senere fusionerede fire virksomheder til én – Stena Recycling. Ved at kombinere bredde med specialistkompetencer har vi siden da været førende inden for udvikling af innovative genvindingsløsninger til metal, jern, plast, papir, farligt affald – og alle mulige andre materialer.

LOKALT FORANKRET INTERNATIONAL AKTØR

Der er sket meget siden 1939, men meget er stadig det samme. I dag har vi et stort og stadigt voksende udvalg af genvindingsydelser. Samtidig er vi stadig ejet af familien Olsson, vi har stadig vores base i Gøteborg, og vores måde at gøre forretninger på er stadig præget af den iværksætterånd og den forretningssans, som Sten A. Olsson lagde grunden til for over 70 år siden.

  • Del denne side
Er du kunde hos Stena Recycling i dag?*

Når du registrerer dig på en af Stena Metall-koncernens websteder giver du samtidig dit samtykke til at dine oplysninger behandles som beskrevet her.