Herning får nøglerolle i projekt for genanvendelse af plast

2018-11-26

Stena Recycling og Nemlig.com indleder samarbejde, som skal sikre genanvendelse af millioner af plasticposer

15. november 2018, 12.38, Af Brian Kjær Andersen Erhvervsredaktør, Herning Folkeblad

MILJØ Virksomheden Stena Recycling har et landsdækkende netværk af filialer, som tager sig af genanvendelse af blandt andet metal, papir, pap og plast. Nu har virksomheden indgået et samarbejde med det hastigt voksende onlinesupermarked Nemlig.com, og her får Stena Recyclings afdeling på Miljøvej i Herning en særlig rolle.

Samarbejdet går ud på, at buddene fra Nemlig.com tilbyder kunder at tage plastposer med retur, og så tager Stena Recycling imod plasten og genanvender den.

De to virksomheder har kørt et testforløb, hvor man har uddannet medarbejdere til projektet og har investeret i nye sorteringsanlæg. Nu gøres projektet landsdækkende, hvor Stena Recyclings afdelinger i Herning og Brøndby er udpeget til at være de to primære centre.

 

Vil samle viden om plast

Marketingchef Jimmi Olsen fra Stena Recycling fortæller til Herning Folkeblad, at ikke alle detaljer om Herning-afdelingens rolle kan afsløres endnu. Aktuelt har virksomheden otte medarbejdere i Herning.

- En del af projektet går ud på at samle vores viden om plast, og her kommer Herning-afdelingen til at være et centralt sted. Nærmere kan jeg ikke komme det endnu. Valget af Herning skyldes også, at det ligger et centralt sted, siger Jimmi Olsen.

Udgangspunktet for projektet er opgørelser, der viser, at hver dansker i gennemsnit anvender 85 nye plastposer hvert år. Det betyder, at der årligt sendes cirka 460 millioner nye plastposer i omløb i Danmark, hvilket svarer til 9000 ton plast.

Nemlig.com ønsker med sin medvirken i projektet at sikre en mere miljøvenlig håndtering af plasten. Når Nemlig.com bringer varer ud til kunderne, er dagligvarerne pakket ind i gennemsigtige plastikposer, så man kan adskille tørvarer, kølevarer og frugt og grønt. For hver type af varer følger der derfor en plastpose med, og det er disse poser, man nu tilbyder at tage retur ved næste besøg.

- Vi kan se, at vores kunder reagerer positivt på muligheden for at returnere vores klare plastikposer. Som privat ansvarlig virksomhed har vi en forpligtelse til at udvikle og fremme løsninger, der sikrer at plastic fremover kan genanvendes og indgår i en cirkulær økonomi, siger Mikkel Pilemand, kommerciel direktør i Nemlig.com, i en pressemeddelelse.

Forventningen er, at projektet vil medføre, at millioner af plastikposer fremover kan genanvendes i stedet for at blive sendt til forbrænding.

 

Genanvendes i Sverige

Herning-afdelingen fungerer som centralt opsamlingssted for plastposerne, og i sidste ende fragtes de store mængder plast til den svenske by Halmstad. Her her Stena Recycling i løbet af de seneste fem år investeret mere end en milliard svenske kroner i et højteknologisk anlæg, der finsorterer, renser og i sidste ende omsmelter poserne til nye plasticpaller, der kan indgå i en ny produktion af plastposer eller andre plastprodukter.

Stena Recycling er en del af Stena Metal-koncernen, der samlet set har knap 200 anlæg i Norge, Danmark, Sverige, Finland og Polen.

herning_folkeblad_CompQual80.png
En stor mængde brugte plastposer fra Nemlig.com skal indsamles til blandt andet Stena Recyclings afdeling i Herning, inden de til sidst ender på dette moderne anlæg i Halmstad, hvor plasten smeltes om og kan genanvendes.

SKAL VI OGSÅ HJÆLPE DIG? KONTAKT OS

Del denne side