Moderne industriproduktion finder skjulte værdier i bæredygtighed

2017-05-29

1280x400_STENA_recycle_hand_CompQual80.jpg

Bæredygtig produktion er i de seneste år blevet en højt prioriteret målsætning i industrien og en langt vigtigere del af virksomhedernes image. Begrebet giver i dag 485.000 hits på Google, og det tal stiger hver eneste dag. Trenden er tydelig – industrivirksomheder vil være mere bæredygtige.

Stena Recycling ser en stærk trend, hvor genvinding bliver vigtigere for industrivirksomheder end tidligere. Bæredygtighed og ressourceoptimering er to vigtige nøgleord, der hænger sammen for industrien.

– Vi lever i en verden, hvor råvarepriser varierer meget og påvirker virksomhedernes indtægter og omkostninger. Lovkrav er et andet område i bæredygtighedsarbejdet, der skaber øget interesse for håndtering af materialer. Vi hjælper kunderne med at analysere materialerne og udvikle håndteringsprocessenfor at optimere værdifulde ressourcer og minimere risici, fortæller Claes Lundberg, Head of Business & Products hos Stena Recycling, Sverige.

En grundig analyse af ressourcehåndteringen kan skabe nye bæredygtige værdier, der hidtil har været ukendte. Ofte kan der opstå store værdier, når ekspertviden om materialer indgår i processen.

– Vi havde en kunde, der arbejdede med forskellige jernkvaliteter, og da vi foretog en omhyggelig analyse af de forskellige materialetyper, så vi, at kunden blandede materialer på en forkert måde. På et år tjente virksomheden 3,5 mio. SEK, fortæller Claes.

Fakta:
Hvert år genvinder forretningsområdet Stena Recycling 5 mio. ton affald gennem titusindvis af partnerskaber med erhvervsvirksomheder.

Læs mere om vores ydelser til fremstillingsindustrien

SKAL VI OGSÅ HJÆLPE DIG? KONTAKT OS

Del denne side