Ny administrerende direktør i spidsen for Stena Recycling Danmark A/S

2020-08-24

Henrik_Grand_Petersen_01_CompQual80.jpg

Stena Recycling Group har i dag offentliggjort, at Henrik Grand Petersen tiltræder som ny adm. direktør i Stena Recycling Danmark A/S. Fra en stilling som adm. direktør for RGS Nordic A/S er Henrik Grand Petersen klar til at stå i spidsen for Stena Recycling Danmark og drive udviklingen, som ledende i genvindingsbranchen, videre efter Per Kaufmann - interim adm. direktør siden april 2020, som nu fratræder sin stilling.

Henrik Grand Petersen er 49 år og kommer senest fra RGS Nordic A/S, som under hans 5-årige lederskab har udviklet sig til et af Nordens førende miljøselskaber. Henrik er uddannet Civilingeniør fra DTU. Før Henrik Grand Petersen gik ind i miljøbranchen, havde han ledende internationale stillinger i DISA Industries A/S og Louis Poulsen Lighting A/S samt en periode som Management konsulent i PA Consulting Group. De senere år af sin karriere har Henrik Grand Petersen valgt at arbejde med udvikling af bæredygtige strategier og forretningsmodeller. Med sin solide erfaring fra den internationale industri er det hans ambition at udvikle bæredygtige industriløsninger til kunderne, som er profitable og kan tiltrække kapital til yderligere teknologisk innovation. Sideløbende med sin stilling som adm. direktør er Henrik Grand Petersen formand i bestyrelsen for ARI (Affalds- og Ressourceindustrien) under Dansk Industri samt næstformand i Klimapartnerskabet for Cirkulær Økonomi udpeget af den danske regering.

Om valget af Henrik Grand Petersen som ny administrerende direktør siger Kristofer Sundsgård, CEO for Stena Recycling Group:

”Jeg er meget glad for at kunne annoncere Henrik Grand Petersen som den nye administrerende direktør for Stena Recycling Danmark. Med sin baggrund fra forskellige aktiviteter, senest RGS Nordic, og hans interesse og kompetencer inden for genanvendelse og virksomhedens rolle i klimapolitik, er han yderst velegnet til at positionere Stena Recycling som genvindingsleder i Circular Economy også i Danmark”.

Om sin nye stilling, som Stena Recycling Danmarks adm. direktør, siger Henrik Grand Petersen:

”Verden står overfor nogle massive klima- og miljøudfordringer. Den danske regering har udstukket en ny retning for skabelse af et bæredygtigt samfund og alle industrisektorer skal i gang med at tilpasse sig til cirkulære løsninger og nye miljøkrav. Stena Recycling Group spiller allerede internationalt en central rolle i denne udvikling og startede for flere år tilbage med at udvikle og investere i ny teknologi og genanvendelsesløsninger. Stena Recycling har altid stået som et teknologisk flagskib indenfor bæredygtighed for mig. Jeg glæder mig derfor til at blive en del af Stena koncernen og sammen med de mange dygtige medarbejdere i Danmark at udvikle selskabet mod nye højder.”

For Stena Recycling Danmarks interim adm. direktør Per Kaufmann er det snart tid til at overlade stolen til Henrik Grand Petersen.

”Det har været en stor glæde og et privilegium, at jeg sammen med engagerede og loyale medarbejdere har været en del af Stena Recycling Danmarks begyndelse i sit forandringsarbejde mod en cirkulær økonomi de seneste måneder. Jeg ser meget frem til at følge virksomhedens fortsatte udvikling under Henriks kompetente og lidenskabelige ledelse i de kommende år”, siger Per Kaufmann, interim adm. direktør i Stena Recycling A/S.

På den private front er Henrik Grand Petersen bosiddende i Roskilde sammen med sin hustru Mette og har to børn.

Del denne side