Nyt samarbejde om gratis skrotning af biler gør det mere fordelagtigt at komme af med sin gamle bil

2020-02-06

iStock-184639393_bilskrot_1280x400_CompQual80.jpg

14 af de største autoophuggere i Danmark har NU indledt et samarbejde med virksomheden Stena Recycling A/S, Skandinaviens største genvindingsvirksomhed. Det brede samarbejde vil styrke og gavne private bilejere og erhvervslivet, som kommer til at gå under det nye navn Dansk Bil-Retur.

Som bilejer vil det fremover være muligt at aflevere sin udtjente bil til miljøbehandling uden omkostninger for ejeren, der samtidig får overført skrotningsgodtgørelsen på kr. 2.200,00 direkte til sin bankkonto. Dermed bliver det lettere, enklere og mere fordelagtigt for forbrugerne at komme af med gamle biler.

Alle bilmærker står bag det nye samarbejde, og direktøren for De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen udtaler:

- Det er et stærkt hold, vi har fået samlet her. Det er elite-ophuggerne, vi har udvalgt, så vi er meget trygge ved, at alle regler bliver overholdt, og at der bliver passet godt på miljøet.

Bilproducenterne har i dag ansvaret for, at alle bilejere omkostningsfrit kan komme af med deres udtjente biler. Det er dette ansvar, som nu løftes via det nye samarbejde i Dansk Bil-Retur.

Samarbejdet sikrer genanvendelse af 95% af brugte biler

Når autoophuggerne har miljøbehandlet bilerne og afmonteret alle de dele, som kan genanvendes, overtager Stena Recycling arbejdet.

  • Vi indsamler bil-skrogene i hele Danmark og på vores behandlingsanlæg i Roskilde og Grenå separerer vi jern, metaller, glas, plast og dæk til materiale- genanvendelse. Det sidste affald bliver brugt til energifremstilling, så vi maksimalt behøver at køre 5 % af bilen på deponi, fortæller Markedsdirektør, Jakob Kristensen fra Stena Recycling. Han fortsætter: ”Vi er meget tilfredse med det nye samarbejde. Vi har fået placeret afleveringspladser overalt i Danmark, så bilejere i større byer maksimalt har 25 km til et afleveringssted”

 

Digitalisering letter processen

Det nye initiativ kommer samtidig med, at Miljøstyrelsen har lukket for de tidligere skrotningsattester på papirform.

Det hele foregår nu elektronisk. Via Borger.dk kan bilejere nu i ro og mag sidde hjemme og udfylde en formular, som man sender til en ophugger, der kvitterer for modtagelsen.

Herefter kan man aflevere bilen hos den valgte ophugger, og kort efter tikker pengene ind på éns konto.

 

Uddybende kommentarer kan hentes hos:

Dir. Gunni Mikkelsen, De Danske Bilimportører: tlf. 31 36 10 41
Jakob Kristensen, Stena Recycling A/S: tlf. 20 69 91 90

Læs mere ordningen og processen www.danskbilretur.dk

Del denne side