DANSK BIL-RETUR

Dansk Bil-Retur

Dansk Bil-Retur er et samarbejde mellem Stena Recycling A/S og miljøgodkendte autoophuggere over hele Danmark. Når du afleverer din skrotbil til autoophug, får du selvfølgelig den fulde skrotpræmie, men derudover genanvender vi faktisk minimum 95 % af bilen. Det vil sige, at vi – ved hjælp af effektivt autoophug til reservedele og nye råvarer – kan sikre din gamle skrotbil evigt liv.

MILJØRIGTIG AUTOOPHUG AF DIN SKROTBIL

Stena Recycling A/S har påtaget sig bilimportørernes ansvar for forsvarligt autoophug og genbrug af skrotbiler efter de gældende regler i Danmark og EU fra den 1. januar 2007. Du lever dermed op til alle miljøkrav for dansk autoophug, når du afleverer din skrotbil til ophug hos en autoriseret Dansk Bil-Retur ophugger.

SÅDAN GØR DU 

1: FIND DIN AUTOOPHUGGER 

  • Brug kortet til at finde en autoophugger nær dig

 

2: UDFYLD SKROTNINGSATTEST

  • Når du har valgt en ophugger, gå til borger.dk hvor du skal udfylde en elektronisk skrotningsattest. Her skal du have adressen på ophuggeren, Nem-ID samt registreringsattesten parat. 

gå til borger.dk

OBS! Adressen på ophuggeren og leveringsadressen er ikke nødvendigvis ens. Du skal bruge ophuggerens firmaadresse på borger.dk.

  • Er du en virksomhed gå til virk.dk.

Virksomhed: gå til virk.dk

3: AFLEVÉR DIN BIL 

  • Herefter skal din bil afleveres på den valgte adresse, når det passer dig, men senest inden 6 måneder.

4: MODTAG DINE PENGE

  • Når du har afleveret din bil, bliver dine penge overført direkte til din Nem-konto.

Meget nemmere bliver det ikke…


DET MED SMÅT SKREVET STORT

Du har krav på at kunne aflevere din bil til os uden omkostninger, og ophuggeren skal uden beregning hjælpe dig med at færdiggøre din elektroniske skrotningsattest, så du kan få alle dine penge.

Men har du brug for yderligere assistance til f.eks. at aflevere nummerpladerne, er ophuggeren berettiget til at tage et administrationsgebyr for dette ekstraarbejde.

Kan din bil ikke selv køre hen til ophuggeren, kan du få den afhentet. Dette vil medføre en omkostning, som du skal betale til ophuggeren.

Hvis dit køretøj mangler motoren, gearkassen eller katalysatoren er afmonteret, er ophuggeren berettiget til at kræve en godtgørelse på kr. 300,00 (motor), 100,00 (gearkasse) henholdsvis 100,00 (katalysator).

Du vil stadig få din fulde skrotningsgodtgørelse på din konto, men du kan blive krævet ovenstående beløb, når du afleverer din bil.


HJÆLP UNDERVEJS

Hvis du har problemer med skemaet eller med at aflevere din bil, kan du få hjælp hos Stena Recyclings Kundeservice, telefon +45 56 67 92 00, som er åben mandag-torsdag kl. 07.00-16.00 og fredag fra kl 07.00-15.00.

Skal vi også hjælpe dig? Kontakt os


HVAD SKER DER MED MIN SKROTBIL?

HVAD SKER DER MED MIN SKROTBIL, NÅR JEG SENDER DEN TIL AUTOOPHUG

At sende sin skrotbil til autoophug er en rigtig god – og miljøbevidst måde at skaffe sig af med sin gamle bil på. Dels er der økonomisk gevinst i form af en attraktiv skrotpræmie, og dels kan mindst 95 procent af bilen genanvendes ved effektiv autogenbrug. Dermed ”lever bilen videre” i et nyt kredsløb, hvor alle de genanvendelige dele som plast, jern, metaller og gummi kan få nyt liv som nye produkter. Ofte som nye biler, faktisk. En stor del af de materialer, der anvendes i bilproduktionen, stammer rent faktisk fra gamle skrotbiler.

Del denne side